totobo giris youtube mp3 cevirici masöz istanbul hotmail aç

İmamoğlu veto etti! 33 eski köy suyu zamlı ödeyecek

İBB Meclisi'nde geçen ay alınan, tüzel kişilikleri kaldırılan 33 köye indirimli su verilmeye devam edilmesiyle ilgili karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edildi

İmamoğlu veto etti! 33 eski köy suyu zamlı ödeyecek
İmamoğlu veto etti! 33 eski köy suyu zamlı ödeyecek
İstanbul escort Nişantaşı escort Şerifali escort Maltepe escort Sancaktepe escort Eyüpsultan escort Şişli escort Kayaşehir escort Büyükçekmece escort Beşiktaş escort Mecidiyeköy escort Zeytinburnu escort Sarıyer escort Bayrampaşa escort Fulya escort Beyoğlu escort Başakşehir escort Tuzla escort Beylikdüzü escort Pendik escort Bağcılar escort Ümraniye escort Üsküdar escort Esenyurt escort Küçükçekmece escort Esenler escort Güngören escort Kurtköy escort Bahçelievler escort Sultanbeyli escort Ataşehir escort Kağıthane escort Fatih escort Çekmeköy escort Çatalca escort Bakırköy escort Kadıköy escort Avcılar escort Beykoz escort Kartal escort şirinevler escort

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde geçen ay tüzel kişilikleri kaldırılan 33 köye indirimli su verilmeye devam edilmesiyle ilgili alınan karar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından meclise iade edildi. 

İBB Meclisi'nde söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul'da köy tüzel kişiliği sonlandırılan Silivri, Arnavutköy, Çatalca ve Şile'deki 33 köyün yönetmelik süresi dolduğu için suyu yüzde 400 zamlı kullandığını dile getirdi. 

İmamoğlu, itiraz ederek kanunu çıkaran iradenin gereğini yerine getirdiklerini söyledi. 

Geçen ayki meclis toplantısında MHP grubu olarak tarım ve hayvancılığın bitirilmemesi için İSKİ Genel Kurulu'nda tarifeler yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bu düzenlemenin beş yıl uzatılması için teklif verdiklerini belirten Volkan Yılmaz, "Teklife AK Parti grubu 'Evet', CHP ve İYİ Parti grupları ise şerh düşerek 'Evet' dedi. Bu teklifin oybirliği ile kabul edildiğini düşündüğüm halde biraz önce haber aldık. İSKİ bu konuyla ilgili aynı duruşu devam ettirip 33 köyümüze 1 lira olan suyu 4 lira olarak satmaya devam edecek. Bu köylerde marulunu, domatesini, hayvanını sulayan köylümüze suyu 4 liradan veremeyiz. Burada 'Zimmet çıkar, bu parayı biz öderiz.' demeyin, gelin bu konuyla ilgili hepimiz elimizi taşın altına koyalım." diye konuştu. 

"BAŞKAN GÜZEL BİR GOL ATTIN, KONUYU TOPARLA" 

CHP sıralarından söylenen "Meclise gidin" sözleri üzerine Yılmaz, "Gerekirse oraya da gideriz. Ben popülizm yapmıyorum." ifadelerini kullandı. 

Oturumu yöneten İmamoğlu'nun "Toparlayalım." uyarısı üzerine Yılmaz, "Toparlanacak bir konu yok başkanım. Konu derli toplu. Burada biz köylüye 1 liralık suyu 4 liraya veremeyiz. Onları da ilçeye, şehre gönderemeyiz. İstanbul'un tarım ve hayvancılık üssü olabilecek Çatalca, Silivri, Şile'yi şehirlere taşımaya zorlamayın." dedi. 

Meclis üyelerinin alkışla Yılmaz'a destek vermesinin ardından İmamoğlu, "Başkan güzel bir gol attın, konuyu toparla." demesi gülüşmelere yol açtı. Yılmaz, eski profesyonel futbolcu olduğunu hatırlatırken İmamoğlu, "Ben de iyi kaleciyim." diye cevap verdi. 

Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, mücadelelerinin devam edeceğini ve bir sonraki meclis toplantısına köy muhtarlarının da geleceğini kaydetti. 

İMAMOĞLU İSKİ GENEL KURULU'NUN DÖRT KARARINA İADE ETTİ 

Öte yandan, 28 Kasım'da gerçekleştirilen İSKİ Genel Kurulu’nda alınan dört karar İBB Başkanı İmamoğlu tarafından meclise iade edildi. 

İmamoğlu, İstanbul'daki 33 köye indirimli su verilmesi kararı dışında, bina su ve atık su sistemi bakım bedelinin kaldırılması, Arnavutköy ve Avcılar ilçelerinde bulunan ve İSKİ'ye ait taşınmazların belediyelere devri ile Silahtarağa projesinin de yer aldığı alanda Eyüpsultan Belediyesi'ne devredilen parsellerle ilgili meclisteki İSKİ Genel Kurulu'nda alınan kararları iade etti. 

Yedi Gündem
Abone Ol
İBB Ekrem İmamoğlu GÜNCEL Haberleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Tosuncuk, memleketi Giresun'da dere yatağına kaçak villa yaptırmış
Tosuncuk, memleketi Giresun'da dere yatağına kaçak villa yaptırmış
Son Dakika! Soylu, istifa iddiaları sonrası kendisine destek veren Bahçeli'ye teşekkür etti
Son Dakika! Soylu, istifa iddiaları sonrası kendisine destek veren Bahçeli'ye teşekkür etti