totobo giris youtube mp3 cevirici masöz istanbul hotmail aç

Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Bozkır’ın DEAŞ ve PKK ile bağlantısı da çıktı

Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Nuri Gökhan Bozkır’ın bugüne kadar FETÖ’cüler tarafından korunduğu tespit edildi. Firar eden Bozkır’ın, kim tarafından ve nasıl yurt dışına çıkarıldığı araştırılıyor.

Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Bozkır’ın DEAŞ ve PKK ile bağlantısı da çıktı
Hablemitoğlu suikastının kilit ismi Bozkır’ın DEAŞ ve PKK ile bağlantısı da çıktı
İstanbul escort Nişantaşı escort Şerifali escort Maltepe escort Sancaktepe escort Eyüpsultan escort Şişli escort Kayaşehir escort Büyükçekmece escort Beşiktaş escort Mecidiyeköy escort Zeytinburnu escort Sarıyer escort Bayrampaşa escort Fulya escort Beyoğlu escort Başakşehir escort Tuzla escort Beylikdüzü escort Pendik escort Bağcılar escort Ümraniye escort Üsküdar escort Esenyurt escort Küçükçekmece escort Esenler escort Güngören escort Kurtköy escort Bahçelievler escort Sultanbeyli escort Ataşehir escort Kağıthane escort Fatih escort Çekmeköy escort Çatalca escort Bakırköy escort Kadıköy escort Avcılar escort Beykoz escort Kartal escort şirinevler escort

FETÖ tarafından öldürüldüğü değerlendirilen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinde 17 yıl sonra sır perdesi aralanırken; Ukrayna’da yakalanan Özel Kuvvetler Komutanlığından atılan eski Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır ile ilgili yürütülen soruşturmada önemli ayrıntılara ulaşıldı. INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan Bozkır’ın, 2015 yılında Türkiye’den firar ettiği öğrenildi. 

 

 

HTS KAYITLARI İSTENMİŞTİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 2016 yılında cinayetin işlendiği günün 6 ay öncesi ve sonrasına ait Hablemitoğlu’nun HTS kayıtları, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) istenmişti. Özellikle olay anı ve öncesinde Hablemitoğlu’nun takip edilip edilmediğini netleştirmek için savcılık, kendisinin ve eşi Şengül Hablemitoğlu’nun sinyal verdiği baz istasyonlarını kullanan diğer abonelere ait telefon numaralarının tespit edilmesi için talimat vermişti. Bunun yanı sıra suikastı kimlerin kapatmaya çalıştığını, delilleri karartmak için herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını da araştıran savcılık, ayrıca [email protected] isimli elektronik posta adresine ait kayıtları da talep etmişti.

TANIK İFADESİYLE DEŞİFRE OLDU
Savcılık, yaptığı araştırmalar sonucunda, Hablemitoğlu cinayetinin kilit ismi Nuri Gökhan Bozkır’a ulaştı. Edinilen bilgilere göre, Hablemitoğlu suikastına ilişkin en önemli detay FETÖ çatı davasının iddianamesinin ekinde yer alan bir tanık ifadesi sayesinde ortaya çıktı. Soruşturma savcısı, söz konusu tanığın yeniden ifadesini aldı. Tanık, ifadesinde, olayı Nuri Gökhan Bozkır’ın bizzat kendisinin anlattığını, ancak suikastı gerçekleştiren kişinin isminin farklı olduğunu söylediğini ifade etti. Bunun üzerine savcı, Bozkır’ın olay günü HTS kayıtlarını inceledi. Bozkır’ın telefonun, Hablemitoğlu’nun öldürüldüğü gün 18 Aralık’ta sabahın ilk saatlerinde evinin sokağında sinyal verdiği, ancak bir süre sonra hattın çıkarıldığı tespit edildi.

 

 


Savcılık, tanığın ‘Cinayet silahını Mogan’a attı’ beyanı üzerine burada da bir inceleme yaptı. Bozkır’ın telefonunun cinayet günü Mogan’da da sinyal verdiği aktarıldı. Bozkır’ın akşam saatlerinde Mogan Gölü civarında kendinden alt rütbeli birisinin telefonuna hattını taktığı ve bu hattın sinyal verdiği öğrenildi. Bu tespitler üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından Nuri Gökhan Bozkır hakkında ‘suç işleme amacıyla kurulan örgüte üye olmak’ ve ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan tutuklama kararı verildi.

KİRLİ BAĞLANTILAR
Bozkır’ın kirli bağlantıları dikkat çekti. DEAŞ ve PKK ile bağlantısı olduğu belirlenen Bozkır’ın bugüne kadar FETÖ’cüler tarafından korunduğu da tespit edildi. TSK’da görev yaptığı dönemde Bozkır’ı tanıyanlar onu şöyle anlattı: 1996 mezunudur. Devresinden herkes tanır. ‘Karaktersiz biridir’ derler. En büyük zaafı güç ve makam. Bunları vadedersen tongaya düşer. Aklı ermez ama maşa olarak kullanılabilecek yapısı vardır. Kendisini ajan, gizli kahraman, üstün yetenekli görür. Öyle olmak için çaba gösterirdi. Biz böyle birinin Özel Kuvvetler’de kalmaması için ilgili yerlere bilgilendirme yaptık. Ancak Bozkır’ı aldılar MAK’a (Muharebe Arama Kurtarma) atadılar. FETÖ tarafından kullanılmaya çok açıktır. Zaafları fazladır.

KİMİNLE GÖRÜŞTÜ?
Savcılık, Bozkır’ın HTS kayıtlarından kimlerle görüştüğünü de deşifre etti. Bozkır’ın, cinayet günü Hablemitoğlu’nun evinin yakınlarında bulunan bir şüpheliyle görüştüğü tespit edildi. Görgü tanıklarının sokakta 2 kişi olduğuna ve ‘06 T.. 08’ plakalı sarı renkli bir aracın geçtiğine dair ifadeleri de dikkatle inceleniyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Yedi Gündem
Abone Ol
suikast pkk DAEŞ FETÖ hablemitoğlu GÜNCEL Haberleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Tosuncuk, memleketi Giresun'da dere yatağına kaçak villa yaptırmış
Tosuncuk, memleketi Giresun'da dere yatağına kaçak villa yaptırmış
Son Dakika! Soylu, istifa iddiaları sonrası kendisine destek veren Bahçeli'ye teşekkür etti
Son Dakika! Soylu, istifa iddiaları sonrası kendisine destek veren Bahçeli'ye teşekkür etti