Trafikte dehşet saçan 'çakarlı maganda' kendini böyle savundu: Bıçağı rastgele savurdum

Trafikte dehşet saçan 'çakarlı maganda' kendini böyle savundu: Bıçağı rastgele savurdum

Gaziosmanpaşa'da trafikte tartıştığı Dadaş Aras'ı 6 yerinden bıçaklayan çakarlı minibüs sürücüsü Muhammet Enes Uysal bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 4 ayrı suçtan 25 yıla kadar hapsi istenen sanık Uysal savunmasında, kendisini polis olarak tanıttığı iddiasını reddederek 'Bıçağı kendimi korumak için gelişi güzel savurdum, pişmanım' dedi.

Gundem - 2021-02-04 10:11:34


İstanbul Arnavutköy'de 21 Ağustos 2020'de, trafikte Dadaş Aras'ı bıçaklayan 19 yaşındaki Muhammet Enes Uysal'ın, 25 yıla kadar hapis cezası talebiyle istemiyle yargılanmasına başlandı.

4 ayrı suçtan 25 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Uysal savunmasında, kendisini polis olarak tanıttığı iddiasını reddederek "Bıçağı kendimi korumak için gelişi güzel savurdum, bu olaydan dolayı pişmanım" dedi. Müşteki Dadaş Aras da olay gününü anlatarak "Kendimi kurtarmak için kapısı açık olan bir aracın içerisine attığımda sanık elindeki bıçakla aracın camlarına vurarak beni öldüreceğini söyledi ve telefonumla çektiğim kaydı ona vermemi istedi. Yedi yerimden bıçaklandım, şikayetçiyim" diye konuştu.

"POLİS OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan Muhammet Enes Uysal ve şikayetçi Dadaş Aras ile taraf avukatları katıldı. Şikayetçi Dadaş Aras mahkemedeki ifadesinde Hadımköy rampasında arkasından gelen çakarlı bir aracın ısrarla yol istediğini önündeki TIR'ı geçtikten sonra sağa geçtiğini sanığın arabasıyla yanına yaklaşıp 'Sen kimsin de bana yol vermiyorsun' dediğini belirtti. Aras, " Buna karşılık ben de 'Sen kimsin' dedim. Polis olduğunu söyledi, akabinde sağa çekmemi istedi. Kendisi beni geçtikten sonra aracını önüme kırdı. Yanıma geldiğinde bel kısmında kabarıklık olduğunu gördüm. Polis olduğunu söyleyerek ehliyetimi ve kimliğimi istedi. Ben de kim olduğunu tekrar sordum. Silahlı olması sebebiyle bir şey yapabilir düşüncesiyle cep telefonumla video çekmeye başladım. Görüntü almaya başlayınca bu kez polis olduğunu söylememeye başladı. Ben o anda polis olmadığını anladım ve polisi arayarak durumu anlattım" diye konuştu.

"BENİ BIÇAKLADIKTAN SONRA BİR BAŞKASINI DA BIÇAKLA KOVALIYORDU"

Sanığın kendisini çekiştirdiğini anlatan Dadaş Aras, "Aracının çakarlı kısmını çekmek için dışarıya çıktım. Maksadım polis geldiğinde polis olduğunu söylediğini ispat etmekti. Bu süreçte sanık bana sürekli sinkaflı küfürler ediyordu. Aracıma doğru binmek için yöneldiğimde sırtımdan bir ses işittim. O anda çevrede bulunan insanlar 'Adam öldürüyorlar' şeklinde bağırmaya başladı. Döndüğümde bıçağı elinde gördüm. Sırtıma sapladığını o an farkettim. Nefes almakta güçlük çekmeye başladığımdan kamyonetime yaslandım. Sanık arkamdan gelerek beni bıçaklamaya devam etti. Yere düştüm yerdeyken de karnımın sol tarafından bıçaklandım. O sırada kapısı açık olan bir aracı fark ettim. Sanığın o sırada başka birini bıçakla kovaladığını gördüm. Kendimi raylı kapısı açık olan araca attım. Şoföre üç çocuğumun olduğunu beni hastaneye yetiştirmesini söyledim. Sanık arabaya bindiğimi görünce elinde bulunan bıçakla camlara vurmaya başladı. Beni öldüreceğini söylüyor,cep telefonuna aldığım kayıtların kendisine verilmesini istiyordu. Şoför beni oradan uzaklaştırıp özel bir kliniğe götürdü. Yedi yerimden bıçaklandım, şikayetçiyim" dedi.

SANIK: BU OLAYDAN DOLAYI PİŞMANIM

Sanık Muhammet Enes Uysal, savunmasında şikayetçi Dadaş Aras'ın kendisini solladığını akabinde el hareketi yaptığını, hakaretlerde bulunduğunu ve durmasını söylediğini belirtti. Sanık Uysal, " Sağ tarafa doğru aracımı durdurdum. Bu süreçte hafif bir kaza da geçirdim. Araçtan indikten sonra müştekinin yanına gittim cep telefonu ile beni ve aracımı kameraya aldığını gördüm. Bu süreçte 'Çakarlı araç polis olduğunu söylüyor' şeklinde ifadeler kullanıyordu. Ben de şaşırdım. Biraz önce bana hakaret ederken şimdi farklı bir üslupla kameraya yönelik beyanlarda bulunuyordu. Ben de kendisine amacının ne olduğunu sordum. Herhangi bir cevap vermedi. Akabinde boğazıma sarıldı, beni itekledi, belinden çıkardığı bıçağı bacağıma dayadı. Boğuşma sırasında ben de onun bana yönelik eylemlerine engel olmak için elinden bıçağı aldım. Akabinde kendimi korumak için gelişi güzel savurdum, bu olaydan dolayı pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

"ÜÇ ÇOCUĞUM YETİM KALACAKTI"

Duruşma sonrasında şikayetçi Dadaş Aras ve Avukatı Bünyamin İnce açıklamalarda bulundu. Şikayetçi Dadaş Aras, "Sanığın söyledikleri ile olay anında yaşananların arasında hiç alaka yok. Söyledikleri karşısında psikolojim bozuldu. Herkesin çoluk çocuğu var, herkes akşama kadar trafik içerisinde böyle psikopatlar trafikte olduğu sürece tehlike altındayız. Ben o gün şanslıydım. Beni o gün biri hastaneye yetiştirdi. Benim üç tane evladım var, aksi bir durum olsaydı üç çocuğum yetim kalacaktı, hastaneye iki dakika geç gitseydim kurtulamayacaktım" dedi. Avukat Bünyamin İnce, sanığın çelişkili ifadelerinin olduğunu belirterek, "Sanık, müvekkilimin kendisine bir bıçak darbesinde bulunduğunu bunun üzerine bu olayın gerçekleştiğini söyledi. Ancak, olay sonrasındaki raporlarda böyle bir ibare yoktur. Mahkeme heyeti de bunun için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi" dedi.

İDDİANAME

İddianamede, Gaziosmanpaşa'da tartıştığı Dadaş Aras'ı 6 yerinden bıçaklayan çakarlı minibüs sürücüsü Muhammet Enes Uysal'ın "Kasten öldürmeye teşebbüs etme", "Hakaret", "Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" ve "Silahla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından toplamda 11 yıl 3 aydan 25 yıla kadar hapsi isteniyor.

Trafikte dehşet saçan 'çakarlı maganda' kendini böyle savundu: Bıçağı rastgele savurdumTrafikte dehşet saçan 'çakarlı maganda' kendini böyle savundu: Bıçağı rastgele savurdumTrafikte dehşet saçan 'çakarlı maganda' kendini böyle savundu: Bıçağı rastgele savurdum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
escort Gaziantep escort Denizli escort Adana escort Hatay escort Aydın escort İzmir escort Ankara escort Antalya escort Bursa escort İstanbul escort Kocaeli escort Konya escort Muğla escort Malatya escort Kayseri escort Mersin escort Samsun escort Trabzon escort Tokat escort Sakarya escort Tekirdağ escort Eskişehir escort Yalova escort Rize escort Amasya escort Balıkesir escort Çanakkale escort Bolu escort Erzincan escort Van escort Yozgat escort Zonguldak escort Afyon escort Bilecik escort Aksaray escort Ağri escort Bitlis escort Siirt escort Çorum escort Burdur escort Diyarbakir escort Edirne escort Düzce escort Erzurum escort Kırklareli escort Giresun escort Kilis escort Kars escort Karabük escort Kırıkkale escort Mardin escort Kırşehir escort Maraş escort Manisa escort Muş escort Kastamonu escort Ordu escort Nevşehir escort Osmaniye escort Şanliurfa escort Sivas escort Ardahan escort Bartın escort Karaman escort Batman escort Bayburt escort Bingöl escort Elaziğ escort Gümüşhane escort Hakkari escort Isparta escort Uşak escort Igdır escort Sinop escort Şırnak escort Adıyaman escort Alanya escort Manavgat escort Fethiye escort Kemer escort Didim escort
escort masaj Konya escort Sakarya escort Samsun escort Kocaeli escort Kayseri escort İzmir escort Hatay escort Gaziantep escort Diyarbakır escort Ankara escort Adana escort Antalya escort Bursa escort Mersin escort Aydın escort Balıkesir escort Çanakkale escort Kıbrıs escort Kütahya escort Manisa escort Muğla escort Tekirdağ escort Trabzon escort Yalova escort Isparta escort Kahramanmaraş escort Ordu escort Rize escort Sivas escort Afyon escort Aksaray escort Giresun escort Şanlıurfa escort Yozgat escort Erzurum escort Amasya escort Çorum escort Tokat escort Uşak escort Van escort Bolu escort Burdur escort Kırşehir escort Niğde escort Osmaniye escort Zonguldak escort Düzce escort Edirne escort Erzincan escort Karabük escort Karaman escort Kastamonu escort Kırıkkale escort Kırklareli escort adana mutlu son istanbul mutlu son ankara mutlu son izmir mutlu son bursa mutlu son antalya mutlu son konya mutlu son şanlıurfa mutlu son gaziantep mutlu son kocaeli mutlu son mersin mutlu son diyarbakır mutlu son hatay mutlu son manisa mutlu son kayseri mutlu son samsun mutlu son balıkesir mutlu son kahramanmaraş mutlu son van mutlu son aydın mutlu son tekirdağ mutlu son sakarya mutlu son denizli mutlu son muğla mutlu son afyon mutlu son amasya mutlu son batman mutlu son çanakkale mutlu son çorum mutlu son düzce mutlu son edirne mutlu son elazığ mutlu son erzurum mutlu son eskişehir mutlu son giresun mutlu son ısparta mutlu son kastamonu mutlu son uşak mutlu son kütahya mutlu son malatya mutlu son ordu mutlu son trabzon mutlu son rize mutlu son sivas mutlu son tokat mutlu son aksaray mutlu son yalova mutlu son yozgat mutlu son zonguldak mutlu son Arnavutköy escort Ataşehir escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kağıthane escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Sarıyer escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Zeytinburnu escort Adapazarı escort Aksu escort Anamur escort Antakya escort Atakum escort Belek escort Beykoz escort Buca escort Çankaya escort Çorlu escort Dalaman escort Edremit escort Erdemli escort Gaziemir escort Gazipaşa escort Gölcük escort Gümbet escort Gümüşlük escort İlkadım escort İnegöl escort İskenderun escort Karşıyaka escort Kaş escort Kavaklıdere escort Keçiören escort Kepez escort Konak escort Konyaaltı escort Köyceğiz escort Menderes escort Menemen escort Menteşe escort Mezitli escort Ödemiş escort Odunpazarı escort Osmangazi escort Pamukkale escort Şahinbey escort Serdivan escort Seyhan escort Side escort Şile escort Silifke escort Silivri escort Tarsus escort Tire escort Torbalı escort Toroslar escort Turgutreis escort Yalıkavak escort Bandırma escort Çerkezköy escort Kahramankazan escort Elbistan escort Milas escort Polatlı escort Çarşamba escort Ceyhan escort Nazilli escort Söke escort İznik escort Susurluk escort Melikgazi escort Yıldırım escort Bafra escort Akçaabat escort Salihli escort Akhisar escort Soma escort Turgutlu escort Yatağan escort Köyceğiz escort Merzifon escort Lüleburgaz escort Sandıklı escort Gelibolu escort Çan escort Dörtyol escort